Új helyszínekkel startol a nagyszebeni TIFF


Csütörtökön kezdődik a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) négynapos nagyszebeni kiadása, amelyen a Nagypiac tér és a Gong színház mellett a nemrég felavatott Ion Besoiu Kulturális Központot és egy újabb szabadtéri helyszínt, a Habermann-teret is belakhatják a filmrajongók.

A fesztivál keretében, a Nagypiac téri szabadtéri vásznon lesz pénteken Danny Boyle új filmjének romániai bemutatója: a Yesterday egy olyan világot mutat be, amelyben senki sem ismeri a The Beatles zenekart, és ez kapóra jön egy fiatal énekesnek, aki egy brit kisvárosban próbál érvényesülni. Nagyszebenben vetítik először Asif Kapadia dokumentumfilmjét Diego Maradonáról.

A június 27. és 30. között hét helyszínen megszervezett filmfesztiválon gasztronómiai témájú filmeket is vetítenek a Film Food szekcióban – egyúttal megünnepelve azt is, hogy Nagyszeben 2019-ben Európai Gasztronómiai Régió címet visel –, és a román-francia kulturális évad keretében több francia filmet is bemutatnak.

Műsorra tűzték a dán Szívek királynője (Dronningen) című alkotást is, amely a kolozsvári TIFF-en a legjobb rendezés díját nyerte el.

A magyar filmek közül Milorad Krstić Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs thrillere és Pálfi György Az Úr hangja című sci-fije szerepel a programban, amely ide kattintva elérhető.

(közlemény)Kapcsolódó