Új Művész-mozi nyílhat Temesváron


Az Europa Cinemas hálózathoz csatlakozó mozi jöhet létre Temesváron a kihasználatlanul álló mozitermek valamelyikében. A régi Művész-mozi gazdát cserélt, de továbbra is kulturális funkciója lesz.

A volt Studio mozi vagy a volt Timiș mozi épülete új művész-mozinak ad majd otthont Temesváron, írja a Nyugati Jelen. Erről néhány nappal ezelőtt írtak alá együttműködési nyilatkozatot a temesvári polgármesteri hivatal, a Romániai Francia Intézet, a Groupama cég és mozi létrehozásában érdekelt civil szervezetek képviselői. Az elsősorban európai és hazai szerzői filmeket vetítő mozi létrehozása a Temesvár Európa Kulturális Fővárosa 2021 program része.

Studio mozi

A temesvári városvezetés nyolc kihasználatlan mozit vett át 2017 végén a RADEF filmforgalmazó vállalattól. Ezek egyike a volt Művész-mozi és nyári kert, amely június 15-től a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház tulajdonába kerül. A termet nem csak színházi előadásokra, hanem vetítésekre, kortárs művészeti tevékenységekre és egyéb közösségi, oktatási programokra is használnák, közölte csütörtökön a színház.Kapcsolódó