Új nemzetközi függetlenfilmes fesztivál indul Budapesten


Január 17-en indul az első kétnapos The Grand Budapest Film Festival, amelynek célja teret adni a nemzetközi független produkcióknak.

Az új fesztivál vetítéseit január 17-én és 18-án, csütörtökön és pénteken este nyolctól a budapesti Puskin moziban szervezik meg, a belépés a helyszínen az esemény előtt kapható ingyenes jeggyel lehetséges. A filmeket angol nyelven vagy angol felirattal vetítik.

A műfajilag, stílusban és témában is változatos válogatást 15 kategóriában szakmai zsűri díjazza, a közönségdíjas alkotásnak pedig Budapest Trófeát adnak át a péntek esti rövid ceremónia keretében. A díjátadót networking esemény követi, közölték a szervezők.

A legjobb dráma kategóriájában Sandra Vannucchi La fuga (Girl in Flight) című filmjét, Ari Gold The Song of Sway Lake és az Inspection versenyez, a legjobb vígjáték címéért, pedig Stephen Cookson Stanley A Man Of Variety című alkotása, Erik de Bruyn J. Kessels a.k.a Road Duster című filmje és Petra Lüschow Es ist aus, Helmut! (That’s it, Helmut) című filmje indul. A teljes válogatás ide kattintva böngészhető.Kapcsolódó