Új üzemeltetője lesz a Csíki Mozinak


A pénteki önkormányzati tanácsülésen a csíkszeredai városi képviselőtestület arról döntött, hogy a Pro Cultura Siculi fejlesztési társulás kezelésébe adja az eddig a városháza által üzemeltetett Csíki Mozit.

A rendszeres vetítések megszervezését, és a Csíki Mozi valódi filmszínházként való működését várja a csíkszeredai városvezetés attól a döntéstől, amellyel a Pro Cultura Siculi fejlesztési társulás kezelésébe adják az épületet. A társulást 2016-ban hozta létre a csíkszeredai önkormányzat Hargita Megye Tanácsával közösen a volt szakszervezetek művelődési házának működtetésére. Napirend előtti felszólalásában Korodi Attila polgármester kiemelte, hogy a döntés által lehetővé válik a jövőben, hogy a Csíki Mozi különböző tereit is jobban kihasználják és összekapcsolják a volt szakszervezeti művelődési házban elképzelt gazdaságfejlesztési projekttel.

A Csíki Moziban jelenleg épp a Filmszereda zajlik, ide kattintva lehet böngészni a programot. A megyeszékhelynek régi és izgalmas filmszínházas története van, ide kattintva lehet elolvasni.

(maszol.ro)


Címkék

Kapcsolódó