Újabb Drakula-film készül Hollywoodban


A „futurista sci-fi-western” rendezője Chloé Zhao lesz, aki A nomádok földjével szerzett magának világhírnevet, rengeteg kritikusi díjat, és Golden Globe-jelölést. 

„Mindig is lenyűgöztek a vámpírok és az általuk képviselt »Mások« fogalom – idézi a Variety a kínai rendezőnő közleményét. – Nagyon örülök, hogy együtt dolgozhatok Donnával [Langley] és Peterrel [Cramer], hogy a Universallal egy csapatban újra kitaláljuk ezt a közkedvelt karaktert.”

A stúdió igazgatója, Peter Cramer dícséri Zhao sajátos megközelítését, amellyel „minden idők egyik legikonikusabb figuráját” újragondolni készül.

Bram Stoker 1897-es horrorregénye, illetve annak hőse, az erdélyi vámpírgróf alakja számtalan változatban került már a mozikba, illetve számtalan történetet ihletett. A leghíresebb megformálója – a szintén erdélyi származású – Lugosi Béla volt az 1930-as években, majd Christopher Lee és Frank Langella „bújt a vámpír bőrébe” a 60-as és a 70-es, de Gary Oldman is eljátszotta a 1990-es években.

A Universal próbálkozott egy Drakula-reboottal a közelmúltban is: a 2014-ben bemutatott, Luke Evans főszereplésével készült Dracula Untold, azonban a kritikusok és a mozinézők részéről egyaránt langymeleg fogadtatásban részesült, és alig 217 millió dolláros nemzetközi bevételt könyvelhetett el.Kapcsolódó