Újabb fesztiválokra kapott meghívást a Bergendy-horror


A varsói bemutató és a vele egyidőben zajló sitgesi fesztivál után után a Post mortem legközelebb Triesztben és San Sebastianban, majd Málagában versenyez.

A Post mortem bekerült a stílusosan Halloweenkor induló olasz Trieste Science+Fiction Festival és a San Sebastian Horror and Fantasy Festival, valamint a november 11-én kezdődő Málaga International Week of Fantastic Cinema versenyprogramjába – közölte ma a produkció.

A különleges hangulatú, magyar filmekben ritka digitális látványelemeket is felhasználó alkotás főszereplői, Klem Viktor és Hais Fruzsina oldalán Anger Zsoltot, Schell Juditot, Hámori Gabriellát, Kiss Diána Magdolnát, Nagy Marit, Tóth Ildikót, a Kossuth-díjas Ladányi Andreát és Reviczky Gábort láthatjuk a vásznon.

A szinopszis szerint 1918 fagyos telén Tomás, a fiatal vándorfotós abból próbál megélni, hogy halottak utolsó fényképét készíti el a családjuk körében. Egy tízéves kislány hívására eljut egy kis faluba, ahol szokatlanul sok munkája akad, és egyre több természetfölötti jelenséggel találkozik. A kísértetek közölni akarnak vele valamit, és ő elhatározza, hogy kideríti, mi a céljuk. De veszélyes terepen jár: minden rossz mozdulat egy új, az előzőnél is vadabb támadást vált ki.

Az első magyar horrorfilm várhatóan 2021 januárjában érkezik a magyar mozikba.Kapcsolódó