Újra magyar film nyerte a TIFF helyi versenyének fődíját


Farkas Anna Ágnes Játsszunk tovább című, sapientiás vizsgafilmje vitte el ma este a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál helyi versenyének fődíját.

„Farkas Ágnes-Anna Játsszuk tovább című kisjátékfilmje hangulatában erős: annak ellenére néznénk még tovább a 24 perces alkotást, hogy nincs fordulatos cselekménye és alig tudunk meg konkrétumot a karakterekről – írtuk a filmről július közepén, a Sapientia EMTE filmszakosainak évzáró filmbemutatói apropóján. – Két nővér és családjaik vacsoráznak a kerti diófa alatt, az idősebbik nővér aludni küldi legkisebb lányát, aki persze maradna még. Az asztaltársaság egyre jobban ellazul, egyre abszurdabb poénok hangzanak el. A kamaszok, kihasználva a felnőttek figyelmének lankadását, esti sétára indulnak, egyikük randira készül, húga pedig félti, ezért megpróbálja elkísérni. Egy nyári éjszaka eseményeit látjuk, a szereplők pedig felelősség és mámoros önfeledtség között mozognak, elég markánsan ahhoz, hogy lekössék a néző figyelmét, ugyanakkor elég nyitottan ahhoz, hogy teret adjanak a gondolatainak, értelmezéseinek.”

A TIFF helyi versenyprogramjában összesen hét film versenyzett, köztük a Polacsek Zsófia rendezte, 20 perces A madarak nem tévednek el, és Frunza Roland Fátum című 9 perces filmje is – ők is a Sapientia EMTE hallgatói.

A helyi verseny 1500 euróval járó fődíját tavaly a szintén sapientiás – és nem mellesleg Filmtett-szerző – Farkas Boglárka nyerteAmit nem vettünk észre című filmjével.Kapcsolódó