Újraindulhatnak a filmforgatások Csehországban


Fokozatosan enyhíti a járványhelyzet miatti megszorításokat a cseh kormány, úgyhogy szigorú óvintézkedések mellett, május közepén újraindulhatnak a hazai és külföldi filmforgatások Csehországban.

Az orrot és a szájat borító maszk viselése kötelező maradt, de a színészek és az előadóművészek letehetik munkavégzés közben – összegzi a helyzetet a CineEuropa. A forgatásokon részt vevő színészeket kéthetente tesztelni fogják, a stúdiók és általában a forgatási helyszínek higiéniájára fokozottan oda fognak figyelni a következőkben. A külföldről érkező színészeknek és stábtaboknak az országba lépéskor negatív koronavírus-teszttel kell igazolniuk, hogy egészségesek, de ezt valószínűleg a repülőtársaságok is kérni fogják az utasaiktól. Ha ilyenformán sikerül elkerülniük a 14 napos karantént, az jelentősen könnyíteni fog a produkciók költségvetésén.

A Cseh Filmalap igazgatója, Helena Bezděk Franková szerint Csehországban készülő audiovizuális produkciók háromnegyede kényszerült leállni márciusban a koronavírus-járvány miatt, ezeket most visszavárják az eredetileg kiválasztott helyszínekre, a filmforgatásokat ugyanis az egészségügyi minisztérium nem sorolta egy kategóriába a nagyobb tömeg jelenlétét feltételező kulturális és sporteseményekkel.

Visszavárják többek közt az Amazon gótikus-steampunk sorozatát, a Carnival Row-t, szintén az Amazonnál készülő, The Wheel of Time című fantasy-sorozatot, The Falcon and the Winter Soldier című Marvel-minisorozatot és a Netflix 473 Transatlantic című filmjét.
Kapcsolódó