Újraindulhatnak a kolozsvári mozik


[UPDATE: Kolozs megye egy hét után újra vörös zónának számít: a prefektúra datai szerint a fertőzöttségi arány 3,49 ezrelék, ezért holnap, február 14-én újra bezárnak a mozik, a színházak és a rendezvénytermek – beleértve a drive-in jellegűeket is –, illetve a vendéglők belterei, a bárok, diszkók, klubhelyiségek.] A vendéglátóipari egységek beltereihez hasonlóan holnaptól újranyithatnak a kolozsvári mozik is – ha nem is működhetnek egyelőre teljes kapacitásukon.

Kolozs megye korábbi prefektusa, a helyettes államtitkárnak frissen kinevezett Mircea Abrudean jelentette be a hírt, miszerint a fertőzőttségi ráta Kolozsváron 3 ezrelék alá csökkent (2,97 ezreléken áll), ezért holnap, a járvány miatti megszorító intézkedések újraértékelésekor enyhítésre lehet számítani. Ez elsősorban a vendéglátóipari egységeket és kulturális intézményeket érintené, köztük a mozikat is – valamennyi a kapacitása 30%-ával működhet.

Kolozs megyében jelenleg 58 településen érvényesül a zöld forgatókönyv, 18 településen a sárga, és 5 településen nincs mód a járványmegelőző intézkedések enyhítésére. 

A határozatot kéthetente értékelik újra az éppen aktuális járványstatisztikák alapján.Kapcsolódó