Újraindulnak a szerb mozik


Augusztus 24-ével kezdődően megnyílhatnak az új koronavírus-járvány miatt tavasszal bezárt szerbiai mozik, színházak és koncerttermek. Két nagy multiplex szeptember 1-jei újraindulás mellett döntött.

 

Korábbi kasszasikerekkel, köztük a Jokerrel, a Volt egyszer egy… Hollywooddal, a Jégvarázs 2-vel, illetve az Ajvár (Ajvar, r. Ana Maria Rossi) című helyi produkcióval és 100 szerb dináros (kb. 0.85 euró) jegyárral indul újra szeptember 1-jén a Citiplexx mozilánc Szerbiában.

A belgrádi Kombank Dvorana szintén jövő keddi újraindulást tervez, elsőkként a Csillagok háborúja: Skywalker korát, Az oroszlánkirályt, Az aszfalt királyait és a Demóna 2-t tűzi műsorra. Szeptember 2-ára már friss bemutatókat terveznek: jön a Tenet, Az új mutánsok és a SamSam. A mozijegy itt is ugyanannyiba fog kerülni, mint a Citiplexxekben.

A hatóságok Szerbiában is szigorú feltételek mellett engedélyezik az újranyitást: a nézőszámot 500-ra kell korlátozni, a nézőknek maszkot kell viselniük a vetítések alatt, és kötelezeő az 1,5 m-es személyek közötti távolság betartása, vagy két néző között egy széket üresen kell hagyni.

Az elmúlt hónapokban mindössze két mozi működött egész Szerbiában: az Ada Ciganlija Drive-in és az Art bioskop Kolarac – utóbbi a tetőteraszán tartott vetítéseket. Mindkettő korábban bemutatott alkotásokat, artfilmeket vagy klasszikusokat tűzött műsorra.

(Film New Europe)Kapcsolódó