Valladolidban lesz a Parking spanyolországi bemutatója


A Córdobában, részben spanyol szereposztással forgatott Parking spanyolországi bemutatója az október 19. és 26. között zajló Valladolid Nemzetközi Filmfesztiválon lesz. A rendezvénynek a filmben főszerepet játszó Belén Cuesta az idei „keresztanyja”.

Az október 25-i gálavetítésen Tudor Giurgiu rendező, Mihai Smarandache, Belén Cuesta és Ariadna Gil színészek, Marin Mălaicu-Hondrari forgatókönyvíró és Bogdan Crăciun producer is jelen lesz. A Parkingot a fesztivál Spanish Cinema szekciójába hívták meg, 15 további spanyol nagyjátékfilm mellett, közölte a film csapata.

A Parking főszereplője Adrian, az erdélyi költő, aki illegálisan vándorol ki Spanyolországba 2002-ben. Itt igazi kalanddá válik az élete, miközben egy spanyol énekesnő iránti szerelme és honvágya emészti.

A film alapja Marin Mălaicu-Hondrari regénye, amit córdobai vendégmunkás-tapasztalata alapján írt. A filmet ugyanitt forgatták, és nem csak spanyol színészek vettek részt benne, hanem producerek is, illetve helyi anyagi támogatást is kapott.

A Valladolid Nemzetközi Filmfesztivál rövidfilmes válogatásában egyébként M. Tóth Géza Matches című filmje is szerepel.

(közlemény)



Kapcsolódó