Valószínűleg kalózkodik is, aki több streaming-szolgáltatásra fizetett elő


Minél több streaming- és online tévészolgáltatásra fizet elő valaki, annál valószínűbb, hogy továbbra is fog torrentezni – állítja egy friss kutatás, amelyet Ausztráliában végeztek 1800 felhasználó online megkérdezésével.

A filmipari lobbival foglalkozó Creative Content Australia által megbízott Sycamore arra jutott, hogy az ország lakosságának nagyjából harmada valamelyik streaming-szolgáltató – többnyire a Netflix vagy annak helyi megfelelője, a Stan – előfizetője, 13%-uknak három vagy annál több előfizetést is kötött. Ennek a 13%-nak a fele vallotta be, hogy továbbra is fogyaszt kalóztartalmakat többnyire azért, mert amit illegálisan letöltött, az nem szerepel a szolgáltatók kínálatában.

Egy másik, tavaly decemberben készült felmérés szerint 14 millió ausztrálnak van előfizetése valamilyen televíziós szolgáltatásra, ezek közül a Netflixnek van a legnagyobb, 11,9 milliós előfizetői tábora. A mostani kutatás arra szerzett bizonyítékot, hogy a nagy előfizetői szám ellenére is folytatódik a kalóztartalmak fogyasztása Ausztráliában, bár a forgalmazók 2015 óta elérték a vonatkozó törvények megszigorítását, sőt azt is, hogy a Google törölje a lehetséges találati listájában több száz torrentoldal webcímét – írja a The Guardian.

 Kapcsolódó