Várja a nevezéseket a Kaptár dokumentumfilm-szemle


A Kovászna Megyei Művelődési Központ 2020. október 9. és 18. között második alkalommal szervezi meg a Kaptár dokumentumfilm-szemlét. A filmversenybe legalább negyedórás, Romániában készült filmeket várnak tartalmi megkötés nélkül.

A Kaptár egy alkotó legfeljebb három, 2010 óta, Romániában készült filmjét várja augusztus 16-i határidővel. Nevezni kizárólag webes felületen, az online űrlapon lehet, a filmeket óriásfájl-küldővel a cultcovasna@gmail.com e-mail címre kell eljuttatni. Korábban már nevezett filmet nem lehet újranevezni.

A szemle célja a műsorra tűzött alkotásokat minél szélesebb körben való megismertetése, valamint alternatív mozgóképes kultúrát kínálni a székelyföldieknek. A legalább 15, legfeljebb 100 perces alkotásokat idén Hargita, Kovászna és a szervezők reményei szerint Maros megye több településén fogják bemutatni, olyan helyeken, „ahová kevésbé érnek el a hazai filmfesztiválok, mozik” – áll a szervezők közleményében. Az aktuális járványhelyzettől függően online vagy fizikai valójukban megszervezendő vetítések az október 17-i díjátadóval és szakmai előadással egészülnek ki.

 

A szervezők partnere a Hargita Megyei Kulturális Központ és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont.
Kapcsolódó