Várják a pályázatokat a Friss Hús pitchfórumára


A március 25. és 31. között megszervezett Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál keretében ötödik alkalommal szerveznek rövidfilmes pitchfórumot, ahol fiatal filmes alkotók mutathatják be előkészületben levő projektjeiket.

A szervezők február 5-én éjfélig várják a nevezéseket.

A legjobb filmterv pénzdíjban részesül, illetve a nyertes projektet a Daazo és más szervezetek szakmai tanácsokkal segítik.

Az elmúlt évek nyertes pályázatai közül Nagy V. Gergő Erős áll című filmje elkészült, az Oscar-díjas Deák Kristóf A legjobb játék című filmje 2018-as Friss Hús versenyprogramjában debütált, majd számos rangos nemzetközi fesztiválon is sikerrel szerepelt. Készül a 2017-es nyertes, Hermán Árpád Goodbye Frank című animációja is, K. Kovács Ákos pedig a Média Mecenatúra támogatásával készíti a 2018-as fesztiválon díjazott terv alapján a Branka című filmet.

A pitchfórumon való részvételre a projekt rendezője vagy producere pályázhat. Egy pályázó több pályázatot is benyújthat. A nevezés ingyenes. A beérkezett pályázatok közül a szervezők várhatóan 10 filmtervet választanak ki, amelyeket szakmai zsűri előtt mutatnak be az alkotók (rendezők/forgatókönyvírók/producerek – stábonként maximum hárman) március 29-én a Toldi Moziban.

További részletek ide kattintva olvashatóak.Kapcsolódó