Varsóban lesz a Spirál világpremierje


A 36. Varsói Nemzetközi Filmfesztiválon lesz a világpremierje a kolozsvári származású Felméri Cecília Spirál című első nagyjátékfilmjének.

A Borbély Alexandra, Bogdan Dumitrache és Kiss Diána Magdolna főszereplésével készült játékfilm a varsói fesztivál első- és második filmes versenyprogramjába kapott meghívást. A régió egyik legfontosabb mozgóképes seregszemléjét október 9. és 18. között rendezik meg a lengyel fővárosban, a Spirál magyar mozipremierje november 19-én lesz.

Felméri Cecília (Boldogságpasztilla, Végtelen percek, Mátyás, Mátyás, Kakukk) Kolozsváron született, és a Sapientia EMTE fotó, film, médai szaka első évfolyamának a diákja volt. Korábbi alkotásai több rangos nemzetközi filmfesztiválon vettek részt, Felmérit a CineFesten A Jövő Reménysége Díjjal, a Magyar Filmszemlén a legígéretesebb fiatal tehetség díjával tüntették ki. Felméri valamennyi korábbi munkáját Muhi András producerrel készítette, az első nagyjátékfilm is közös munkájuk eredménye. A forgatást tavaly márciusban zárták.

A Spirál helyszíne egy tóparti ház, ahol egy férfi és két nő különös háromszögtörténete bontakozik ki. A titokzatos módon eltűnt apáról a fiúra hagyományozott horgásztó távol esik a várostól. Elszigetelt, varázslatos világ, halak, madarak, vadállatok békésnek tűnő otthona.  A felszín alatt azonban titkok lappanganak és az évszakok körforgásával együtt a horgásztavat gondozó férfi és két nő baljós története is beteljesedik. Lélektani krimi az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról, a konfliktusokról és a szembenézés nehézségeiről.Kapcsolódó