Varsóban versenyez a Filmtett-táboros Párnaarc


Vácz Péter Párnaarc című, párbeszédet mellőző, a tavalyi Filmtett Workshopon forgatott alkotása bekerült a 34. Varsói Filmfesztivál rövidfilmes versenyébe.

Nyilvánossá tették az idei Varsói Filmfesztivál versenymezőnyét, itt a rövidfilmeket különböző szekciókba csoportosították, a Párnaarc a „Más világok” fedőnevű csoportba került be. A nagyjátékfilmes előzsűri döntésére még várni kell ugyan, de a kisfilmes mezőnyt már lehet böngészni ide kattintva. A varsói fesztivált 1985-ben alapították, és a FIAPF által nemzetközinek akkreditált, nagypresztízsű fesztiválok egyikének számít.

Vácz Péter animációs rendezőként ismert, Nyuszi és Őz című filmje számos fesztivál számos díját bezsebelte; a Filmtett-workshopon korábban mentorként volt jelen, míg úgy döntött, hogy egyik évben inkább élőszereplős filmet forgatna. A Párnaarcot Sepsiszentgyörgyön forgatták a 2017-es tábor keretein belül, két nap alatt, és egy furcsa, egyszerre személyes és személytelen vonzódás történetét meséli el szállodai keretek között. Vácz világától az animizmus, a tárgyak élettel való felruházása sem áll messze, így a Párnaarc különleges, szürreális hangulattal is rendelkezik. A fesztivál október 12-21. között zajlik Varsóban.Kapcsolódó