Vidnyánszky Attila került az SzFE-t átvevő alapítvány kuratóriumának az élére


Vidnyánszky Attila Kossuth-díjas rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója lett a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának elnöke.

„A kuratórium tagja lesz Bacsa György, a Mol stratégiai ügyvezető igazgatója, Lajos Tamás operatőr-producer, Rátóti Zoltán színész-rendező és Világi Oszkár, a Slovnaft Igazgatóságának elnöke, vezérigazgatója” – idézi az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleményének utolsó bekezdését a hvg. Az online lap felhívja a figyelmet arra, hogy a közlemény alapvetően arról szól, hogy hat felsőoktatási intézmény (az Állatorvostudományi Egyetem, a Miskolci Egyetem, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem, a Neumann János Egyetem, a Soproni Egyetem és a Széchenyi István Egyetem) vált működési modellt augusztus 1-ével – ez is a közlemény címe –, mindössze az utolsó bekezdésben jegyzik meg, hogy egyébként az SzFE is működési modellt váltott, és egy „közelmúltban megszületett döntés értelmében” Vidnyánszy lett a kuratóriumi elnök.

Május végén röppent fel a hír, hogy a budapesti Színház- és Filmművészeti Egyetem ősztől új működési modell alapján fog működni. A hallgatók az egyetem függetlenségét féltve több tiltakozó megmozdulást is szerveztek, a filmszakma jelentős személyiségei is kiálltak mellettük. Végül az országgyűlés július 3-án megszavazta az átalakítást szabályozó törvénytervezetet.
Kapcsolódó