Viktoriánus kori fantasy forog Csehországban


Az Amazon és a Legendary sorozatának főszerepeit Orlando Bloom és Cara Delevigne alakítja. Ez a legnagyobb költségvetésű produkció, amit valaha Csehországban forgattak.

A világjárvány miatti leállás után Csehországban elsők közt újraindult forgatások egyike a című fantasysorozaté. A történet a viktoriánus Angliában játszódik, ahol az őshonos, mágikus lények egzotikus otthonát elözönlötték az emberek. Mivel a betolakodók egyre többen vannak, a szabadon élni, szeretni és repülni nem tudó őslakosok egyre több konfliktusba kerülnek az emberekkel. Az első évad a két „faj” közötti törékeny békét veszélyeztető sorozatgyilkosság miatti nyomozásról szólt.

A széria második évadának felvételei tavaly novemberben kezdődtek. 900 fős stáb dolgozott a produkción, akiknek csak kb. 10%-a volt külföldi. 400 fő a helyszínként szolgáló Barrandov Stúdióban építette a rendkívül aprólékos kidolgozást igénylő díszleteket. Egész utcákat, sétányokat, onnan nyíló épületeket húztak fel. Március 12-én aztán, a világjárvány miatt minden más filmprodukcióhoz hasonlóan ezt is le kellett állítani. (A Cseh Filmalap helyi szakmabeliekkel és európai társintézményekkel együttműködve már a leállás után nekifogott kidolgozni a filmipar újraindítási tervét; ennek eredményeképpen elsők között adtak ki a Covid-19-járvány utáni időkre vonatkozó útmutatót.)

Nem ez az egyetlen gigaköltségvetésű produkció, ami az országban forog: ott van még a szintén Amazon-produkció Wheel of Time, a Marvel-féle The Falcon and the Winter Soldier, két netflixes film (Haunted, Transatlantic 473), és a német Bavaria Fiction Das Boot című filmje is – összegez a Variety.Kapcsolódó