Visky Ábel és László Barna filmjeit is díjazta a VI. Ars Sacra Filmfesztivál


Tegnap este véget ért a VI. Ars Sacra Filmfesztivál a budapesti Tabán Art Moziban. A záróünnepségen két erdélyi alkotó filmjét is díjazták: a zsűri többek közt László Barna Isteni kéz és Visky Ábel Mesék a zárkából című dokumentumfilmjét ítélte díjra érdemesnek.

A VI. Ars Sacra Filmfesztivál fődíját éppen a Mesék a zárkából hozta el. A film „gyönyörűen egyensúlyozik dokumentumfilm és fikció, valamint mese és valóság között, mindeközben pedig a meseterápia és a drámaterápia módszereivel gyógyítja szereplőit” – írtuk róla tavaly augusztusban (teljes kritikánk itt).

A székelykeresztúri László Barna Isteni kéz című filmje megosztott díjat kapott: az egészestés dokumentumfilmes kategória fődíján osztozik a Surányi Z. András és Sívó Júlia rendezésében készült Aranycipellővel. A betegsége miatt a keze fölötti uralmat elveszítő, egykor világhírű csángó brácsás drámáját bemutató Isteni kéz legközelebb az október eleji Filmtettfeszten versenyez.

Az Ars Sacra Filmfesztivál kisjátékfilmes kategóriájának győztese idén a Happy című film (r. Gyimesi Anna), az animációs rövidfilmek közül pedig Horváth Mária Cigánymesék című sorozatának Valaha madarak voltunk című részét díjazták.

Az MMA Könyvkiadó által felajántott különdíj az Új Közjáték sorozat egyik rövidfilmjéé, az Eltűnt időé lett (r. Szabó-Nyulász Melinda).

Az Ars Sacra Alapítvány különdíjával Medgyesi Gabriella Csak az ének – In memoriam Szabados György filmjét jutalmazta.Kapcsolódó