Visszalépett a Disney éléről Bob Iger


Azonnali hatállyal lemondott a Walt Disney Company elnök-vezérigazgatói pozíciójáról Robert A. Iger. Helyét Bob Chapek, a Disney-témájú élményparkok korábbi vezetője veszi át.

A 69 éves Iger mostantól ügyvezetői pozícióban folytatja a munkát, „a cég kreatív törekvéseit irányítja majd […], minden tapasztalatát, vezetői készségét és útmutatását” a cég szolgálatába állítja. A Disney-nél marad a szerződéséhez híven 2021. december 31-éig.

„Sikeresen elindult a Disney direct-to-consumer üzletága, és javában zajlik a Twenty-First Century Fox integrációja, úgyhogy úgy gondolom, ideális ez az időszak a vezérigazgató-váltásra” – fejtette ki közleményében Iger, hozzátéve: „Maximálisan megbízom Bobban, és alig várom, hogy együtt dolgohassunk a következő 22 hónapban, ő az új szerepében, egyre mélyebben elmerülve a Disney sokoldalú globális üzleti és működési részében, én pedig a cég kreatív irányvonalaival foglalkozva.”

A Disney igazgatótanácsa szerint egyhangúan választották meg Chapeket elnök-vezérigazgatóvá több, belső és cégen kívüli lehetőség mérlegelése után. Úgy vélik, Chapek kiváló vezető, és már mutatott fel erős eredményeket több üzleti területen is, ontosan érti és nagyra értékeli a céget és célközönségét, emiatt ő a legjobb választás az elnök-vezérigazgatói pozícióra – írja a közlemény alapján a CartoonBrew.

A 60 éves Bob Chapek megválasztását a Twitteren helyeselte a Disney korábbi (1984–2005) vezetője, Michael Eisner, a piaci elemzők azonban értetlenkednek a váratlan bejelentés miatt: van, aki a Disney másik vezető beosztású alkalmazottjának a felmondására várt, mások azt nem értik, hogy miért éppen most született ez a döntés, miért kellett ilyen „sürgősen” lépni. Egy egykori Disney-alkalmazott kifejtette, hogy Chapek valójában egyáltalán nem jó vezető, a Disney-témájú vidámparkok rajongói pedig amiatt aggódnak, hogy Chapek szerintük már a parkok befogadói élményén is sokat rontott, és most kezébe kapja a nagy egészet.Kapcsolódó