Wes Andersonék kedvenceit állítja ki a bécsi Szépművészeti Múzeum


A bécsi Kunsthistorisches Museum több mint négy millió darabos gyűjteményéből válogatta ki a kedvenceit Wes Anderson filmrendező és párja, Juman Malouf író és dizájner.

Cickánymúmia koporsóban és más kincsek címmel állítja ki Juman Malouf és Wes Anderson válogatását a múzeum, amely korábban olyan művészeket is felkért kurátornak, mint Ed Ruscha (2012) és Edmund de Waal (2016).

A kiállításon a múzeum mind a 14 gyűjteményéből lesznek darabok, olyanok is, amelyeket egyébként raktárak mélyén őriznek. A különböző korból származó műtárgyak mellé a bécsi Természettudományi Múzeum is kölcsönzött néhányat.

Ez lesz Wes Anderson és Juman Malouf első közös kurátori munkája. Az amerikai születésű Wes Anderson legutóbbi filmje, a Kutyák szigete (Isle of Dogs) nyitotta a 2018-as Berlinálét. A Beirutban született Juman Malouf a Rhode Island-i Brown University végzettje, itt képzőművészeti és művészettörténeti diplomát szerzett, később a New York-i Tisch School of the Arts díszlet és jelmeztervező képzését végezte el. Színházi, filmes és divatprojekteken dolgozott, első regénye, a The Trilogy of Two 2015-ben jelent meg.

A kiállítás 2018. november 6. és 2019. április 28. között látható Bécsben, később a Fondazione Prada is vendégül látja Milánóban.Kapcsolódó