Woody Allen új filmjét egyelőre nem mutatják be


Elképzelhető, hogy sem 2018-ban, sem 2019-ben nem mutatnak be egyetlen Woody Allen filmet sem, ami 43 éve nem fordult elő az amerikai rendezővel.

Az Amazon Studios egyelőre nem közölte, hogy mikor mutatná be a tavaly ősszel leforgatott Rainy Day in New York című alkotást. A forgalmazó 2016-ban öt filmre kötött szerződést Woody Allennel, ebből a Wonder Wheel-t mutatták be, de a terjesztése nehézségekbe ütközött a rendezőt ért szexuális zaklatási vádak miatt.

A Rainy Day in New York két főszereplője, Timothée Chalamet és Selena Gomez sajnálatát fejezte ki amiatt, hogy Allennel dolgoztak, fizetésüket pedig a #MeToo-kampány támogatására fordították.

Rainy Day in New York

Woody Allent nevelt lánya, Dylan Farrow vádolja szexuális zaklatással, a rendező tagadja, hogy bármi történt volna, és a hatósági vizsgálat is eredménytelenül zárult.

Az 1992-es ügy az utóbbi időben ismét foglalkoztatni kezdte a sajtót. A vádakra reagálva Woody Allen júniusban kifejtette, hogy munkássága nyomán akár a #MeToo-mozgalom arca is lehetne, ugyanis sok jelentős, Oscar-díjas női szerepet írt.

(The Guardian)Kapcsolódó