Xavier Dolan tévéfilmes dobbantásra készül


A kanadai film fiatal sztárrendezője nyolc mozifilm és két videoklip után most tévéfilmet rendez.

A The Night Logan Woke Up című, öt részes minisorozat lélektani thriller lesz. Michel Marc Bouchard azonos című színdarabjának mozgóképes adaptációjának a forgatókönyvét is Dolan jegyzi, gyártója a StudioCanal, a Canal Plus és a Quebecor Content. A sorozat főbb szerepeit ugyanazok játsszák, akik a Bouchard-darabban is színpadra léptek: maga Dolan, Julie Le Breton, Magalie Lépine-Blondeau, Éric Bruneau, Patrick Hivon és Julianne Côté.

A vígjátéki és drámai elemeket némi horrorral ötvöző sorozat az 1990-as évek elején játszódik. Főszereplője Mimi és a testvére, Jules, akik Logan legjobb barátai. A fiúk baseballoznak, csapatjuk épp megnyert egy helyi bajnokságot, Mimi pedig színésznői brándokat dédelget. Úgy döntenek, hogy az Egyesült Államokba költöznek, de 1991 októberében a szinte 17 éves Logan megerőszakolja a nála 3 évvel fiatalabb Mimit, és ez a feje tetejére állítja az életüket és összes addigi tervüket.

A forgatás jövő márciusban indul, a kész sorozat a tervek szerint 2022-ben kerül a képernyőkre – tudta meg a Variety.Kapcsolódó