Filmtett 1.

I. évfolyam, 1. szám, 2000. június

A román film második évszázada és a magyar animáció. Erdélyi diák menni lengyel filmiskola. Bevezető a filmkészítés rejtelmeibe. Mindent anyámról, A lé meg a Lola, Amerikai pite, Ember a Holdon. Kömlődi Ferenc: Az amerikai némafilm.

2012. október 10.

Filmtett 18.

III. évfolyam, 1. szám, 2002. február

Interjú Bereczki Csabával. Az önző remake: újjáteremtés, odagondolás, ismétlés? Az angol free cinema és az angol újhullám története. Michael Haneke filmjei. Harry Potter and the Sorcerer’s Stone, The Body, Playing by Heart, The Musketeer.

2012. október 10.

Filmtett 35.

IV. évfolyam, 7. szám, 2003. szeptember

Interjú Pethő Ágnessel. Bestsellerek – sikerfilmek. A Romeó és Júliától a Ragyogáson át A Gyűrűk Uráig. Szabó István-portré. Filmtett-Duna Műhely alkotótábor, másodszor. Perverzió és paranoia: a thriller műfajtörténete. Rengeteg, Chicago, Terminátor 3., Intacto, Álomcsapda, Álmatlanság, Johnny English, A tank.

2012. október 10.

Filmtett 51.

VI. évfolyam, 3. szám, 2005. április

Abbas Kiarostami és Ken Loach a világra való odafigyelés csodájáról. Bevezetés a webanimáció technikáiba. Film és divat: metaforák, jelmezek, távol-keleti filmek divatja Európában. Keleti Márton-portré. Multiplex narratíva az amerikai filmekben. Hannibál Lektor és a Metafizikai Narancs. Csodálatos Júlia, Sorstalanság, Closer.

2012. október 10.

Filmtett 67.

VIII. évfolyam, 1. szám, 2007. január

Pálfi György a Taxidermiáról. Filmtörvény Magyarországon és Romániában: információk és kritikai közelítések. Olasz filmtörténet 3/3. Terrence Malick westernjei. Borat, Mansfeld, A tégla, Casino Royale, Szabadság, szerelem. Philadelphiai történet DVD-n.

2012. október 10.

Filmtett 2.

I. évfolyam, 2. szám, 2000. július-augusztus

Beszélgetés Enyedi Ildikó filmrendezővel. Azonnal oldódó mesék a szappanoperákról. Filmiskola: a világítás. A hazafi, Ég velünk, Pop, csajok, satöbbi, A fiúk nem sírnak. Megemlékezés Szőts Istvánra.

2012. október 10.

Filmtett 19.

III. évfolyam, 2. szám, 2002. március

Beszámolók a 33. Magyar Filmszemléről. Játékfilmek, dokumentumfilmek, kísérleti és kisjátékfilmek, információs vetítések. A francia új hullám és a fekete széria. Dalok a második emeletről, A Gyűrűk Ura, A Jade Skorpió átka, Marlene, Banditák. A videojáték labirintusában – a Cahiers du Cinema szerint.

2012. október 10.

Filmtett 36.

IV. évfolyam, 8. szám, 2003. október

Interjú a Román Nemzeti Filmarchívum igazgatójával. Film, pénz, paragrafus. Filmfinanszírozás, filmtörvény – Románia, Magyarország, Franciaország, Amerika. Sára Sándor-portré. A thriller műfajtörténete. Beszélgetés Dagur Kari izlandi rendezővel. Isten városa; A csendes amerikai; A fülke; 8 mérföld.

2012. október 10.

Filmtett 52.

VI. évfolyam, 4. szám, 2005. május

Koltai Lajos és Nagy Marcell Sorstalansága. Az orosz némafilm története. Kétdimenziós animációkészítés MOHO 5-tel. Film és erőszak: roma-reprezentációktól a Dogma-filmekig. Beszélgetés Groó Diana fimrendezővel. Oldboy, Gegen die Wand, Dallas Pashamende, Constantine, a démonvadász.

2012. október 10.

Filmtett 68.

VIII. évfolyam, 2. szám, 2007. február

Ha az Oscar porszívózni is tudna – Charlize Theron álma. Erdélyi magyar filmszínészek: Csíky András, Széles Anna, Dimény Áron, Pálffy Tibor, Kézdi Imola. Taxidermia, Fűrész III., Eragon. Akira díszdobozban.

2012. október 10.