Filmtett 12.

II. évfolyam, 6. szám, 2001. június

Beszélgetés az „erdélyi filmről” erdélyi operatőrökkel és rendezőkkel. Valóság és virtualitás a cyber-filmekben. Orosz montázsiskolák I. Szellemek a gépben: a sci-fi műfajtörténete (4/4). Durst György feljegyzései a filmtámogatásról. Beszélgetés Mundruczó Kornél rendezővel. Majdnem híres, Az Úr mindennap szájoncsókol minket, Hannibál. Mediawave – Fényírók Fesztiválja.

2012. október 10.

Filmtett 29.

IV. évfolyam, 1. szám, 2003. február

Interjú Tóth Erzsébettel, az MMKA főtitkárával. Film és irodalom. Átírás vagy dialógus? Különvélemény; Puszta formalitás; Jadviga párnája. Nyilvános beszélgetés Miklauzic Bencével. Sándor Pál-portré. Beszámoló az Alter-Native rövidfilmfesztiválról. A szerencse lányai; A múlt nélküli ember; Harry Potter; A kárhozat útja; A düh. Recenzió Kovács András Bálint könyvéről.

2012. október 10.

Filmtett 45.

V. évfolyam, 7. szám, 2004. szeptember

Kolozsvári beszélgetés Julie Delpyvel. Városfilmek vagy filmvárosok: Trója, Tokió, New York és a többiek. A számítógépes animáció rövid története. Hagyományos játékfilmes látványszervezés és számítógépes animáció. Skagerrak, Holtak hajnala, Hellboy, Harry Potter és az azkabáni fogoly, Shrek 2.

2012. október 10.

Filmtett 61.

VII. évfolyam, 5. szám, 2006. június

A francia film története 3/3. A filmplakátok retorikája, sztereotípiái, a lengyel plakáttervezés nagyjai és a mai magyar filmplakátok. Film- és médiatudományi konferencia Kolozsváron. Caché, Last Days, Rokonok, A Da Vinci-kód, Legături bolnăvicioase.

2012. október 10.

Filmtett 13.

II. évfolyam, 7. szám, 2001. július-augusztus

Gulyás Gyula: Fény hull arcodra, édesem – forgatási riport. A tudományos és ismeretterjesztő filmekről. Orosz montázsiskolák II. A horror műfajtörténete (3/1). Durst György feljegyzései a filmtámogatásról. Ridley Scott-rendezőportré. A fiú szobája, Zseton és beton, Final Fantasy, Csokoládé. A Cahiers du Cinéma nyári különszáma.

2012. október 10.

Filmtett 30.

IV. évfolyam, 2. szám, 2003. március

Beszélgetés Balassa Péterrel, a Cirko-Gejzír vezetőjével. 34. Magyar Filmszemle – játékfilmek, nem fikciós filmek, kísérleti és kisjátékfilmek, a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóinak filmjei. Az első magyar “képíró”: Huszárik Zoltán-portré. Néma sirámok – a melodráma műfajtörténete. Hullámvasút Soderbergh módra. 101 Reykjavik; A Gyűrűk Ura; Kocka; Halj meg máskor; Kapj el, ha tudsz.

2012. október 10.

Filmtett 46.

V. évfolyam, 8. szám, 2004. október

A mocskos szájú aranyhal esete a két és fél gyerekkel – interjú Lénárt Pál producerrel. Fesztiválvilág. Interjú Kallós Bea gyártásvezetővel. The Shape of Things, Szezon, Elefánt, A terminál, Fahrenheit 9/11, Francia rémes – a belleville-i randevú, Super Size Me.

2012. október 10.

Filmtett 62.

VII. évfolyam, 6. szám, 2006. július-augusztus

Spanyol filmtörténet 1/2. Muhi András, Krigler Gábor, Lovas Balázs és Németh Gábor a mai magyar forgatókönyvekről. A múlt századba révült és a puliszkás filmfesztivál. Dear Wendy, A sivatag hercege, Whisky, Ómen.

2012. október 10.

Filmtett 14.

II. évfolyam, 8. szám, 2001. szeptember

Beszélgetés Nae Caranfil rendezővel. Film és festészet. A nagyipari filmgyártás kialakulása. A suspense-tól a sokkig: a horror műfajtörténete (3/2). Gyorsbüfék, gyors nők, Bridget Jones naplója, Shrek, Öngyilkos szüzek. Beszélgetés Bodó Viktorral. Gilles Deleuze: A mozgás-kép.

2012. október 10.

Filmtett 31.

IV. évfolyam, 3. szám, 2003. április

Interjú Szabó Antallal, a filmtechnika különcével. Filmes bolondok – bolond filmek. Peter Brook: Marat/Sade. Az őrület fokozatai Akira Kuroszava filmjeiben. Őrült szerelem – beszélgetés Laetitia Colombanival. A kamera bolondjai: amatőr filmesek. Beszélgetés Hanno Höfferrel. Weepie-k – a melodráma műfajtörténete. Gaál István-portré. Az órák; Szép napok; Femme Fatale; 28 nappal később; Callas mindörökké.

2012. október 10.