Filmkészítés


Celluloid Workshop 12

2009. augusztus 10.

Mi az a Celluloid Workshop?

Egyedülálló program a film szerelmeseinek. A 2009 őszén tizenkettedik alkalommal megrendezésre kerülő Celluloid Workshop népszerű rendezvény, amelyen akár a te negyedórás kisjátékfilm forgatókönyved is megvalósulhat professzionális technikával, és ahol a forgatási munkálatokban minden érdeklődő részt vehet. A különleges egyhetes program a miskolci VI. Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja keretében kerül megrendezésre.

Mivel kell jelentkezni és mit lehet nyerni?

Jelentkezni lehet egy 8-15 perces kisfilm irodalmi forgatókönyvével (cell@mail.datanet.hu), önéletrajzzal (egyetlen feltétel, hogy legyen valamilyen korábban készült kisfilmed) és legalább három segítő (stábtag, színész) megjelölésével 2009. augusztus 10-ig.

Független zsűri bírálja el a beérkezett munkákat két fordulóban. 2009. augusztus 17-én kihirdetik az első forduló győzteseit – tőlük a könyvek kidolgozott technikai forgatókönyvét várják majd. A végső döntés 2009. augusztus 24-én várható. A fő szempont az ötlet értéke és megvalósíthatósága. Idén két kisjátékfilm kap majd zöld utat.

Minden nyertes teljes technikát kap: a Kodak támogatásával 36 percnyi 16 mm-es színesfilm-nyersanyagot, Arriflex SR3 s16mm filmkamerát (segédoperatőrrel), 3 nap forgatási időt egy szabadon választott miskolci helyszínen; mobil világítási, kameramozgatási és hangfelvételi technikát (hangtechnikussal); valamint a laborálást követően két nap utómunkaidőt egy nonlineáris számítógépes vágóasztalon (vágó segítségével).

A négy nyertes pályázó és munkatársai egy hétre leköltöznek Miskolcra szeptember 11-20. között (szállást önköltségen tudunk biztosítani); a rendező a szeptember 12-i technikai előadásokat követő nyitóvetítésen valamelyik – vagy akár egyetlen – filmjét mutatja be a közönségnek, az utolsó napon, a záróesten pedig a pályázaton nyertes, a Celluloid Workshopon megvalósult filmjét.

További információ a workshop honlapján található.