Workshop


2. DHAKA Cine Workshop, Banglades

2009. november 15.

A 11. Dhaka Nemzetközi Filmfesztivál ideje alatt, 2010. január 16. és 21. között, a Nemzetközi Filmkritikusok Szövetsége második alkalommal szervezi meg a DHAKA Cine Workshopot fiatal és feltörekvő filmesek, újságírók és filmkritikusok számára.

A hétnapos intenzív workshopot különböző filmes területek szakértői fogják vezetni és moderálni, valamint a versenyszekciók filmjeinek alkotói is rendszeresen belátogatnak majd egy kis közös beszélgetésre, eszmecserére. A napi program négy darab 90 perces intenzív workshop-kurzusból fog állni, amibe a vendégek és a meghívottak előadásai is beletartoznak.

A Cine Workshopban részt vehetnek azok az újságírók és filmkritikusok, akik:

  • folyékonyan beszélik az angolt (írásban is);
  • életkoruk nem haladja meg a 30 évet;
  • érdekeltek a Dhaka Nemzetközi Filmfesztivál filmjeiben, és szívesen írnának a fesztiválon szereplő filmekről, illetve a workshopon zajló tevékenységekről;
  • közöltek már cikkeket újságban, filmes magazinokban, weboldalakon stb.

A workshopba 25-30 embert válogatnak be, jelentkezni pedig november 15-ig lehet. A jelentkezéssel kapcsolatos részletek hamarosan megtalálhatóak lesznek a workshop honlapján. A részletekről addigis a következő címeken lehet érdeklődni: ahmedshovan@yahoo.com vagy ahmedshovan@gmail.com.