Filmkészítés


Van Más Kép II. Ifjúsági Film-és Videoklip Fesztivál

2009. október 30.

A tavalyi nagy sikerre való tekintettel a Kép-Szín-Ház Művészmozi Kiemelten Közhasznú Alapítvány és a Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény ÁMK Közművelődési Intézményegysége ismét országos film- és videoklip pályázatot hirdet fiatal filmkészítők számára az alábbi korcsoportok szerint:

  • M kategóriás versenyzők: 14 – 18 éves korig
  • L kategóriás versenyzők: 19 – 25 éves korig

Nevezni lehet bármely 2006. után készült film- vagy videoalkotással, az alábbi kategóriák valamelyikébe:

  1. dokumentumfilm, maximum 15 perces időtartamban
  2. kisjátékfilm, maximum 10 perces időtartamban
  3. videoklip, maximum 5 perces időtartamban

A kiírók 3 tematikus blokk indításával az alábbi, kötetlen műfajú témakörökbe is várnak nevezéseket, maximum 5 perces időtartamban:

  1. Szeretem/nem szeretem városom
  2. Pendrive
  3. Veled

Nevezni csak DVD-formátumban beküldött alkotásokkal lehet, a pályázati kiíráshoz mellékelt jelentkezési lap kitöltésével együtt. Jelentkezési lapok igényelhetők az s8mm@citromail.hu címen, Csabai Ferenc projektmenedzsertől, vagy letölthetők innen.

Nevezési díj nincs, a beérkezett alkotásokat háromtagú szakértő zsűri bírálja el a filmszemle ideje alatt. Előválogatás nincs. Figyelem! Kizáró ok lehet a játékidő túllépése!

Nevezési határidő: 2009. október 30.

A nevezéseket kérik a következő címre eljuttatni: Csongrád Megyei Közművelődési, Pedagógiai és Sportintézmény ÁMK Közművelődési Intézményegysége,  Dohorné Kostyál Zsuzsanna, 6741 Szeged, Rákóczi tér 1.

A versenyfilmek vetítése után a zsűri interaktív szakmai konzultációt tart, melybe bárki bekapcsolódhat. Mindkét korcsoportban értékes, a filmkészítéshez kapcsolódó tárgynyereményeket osztanak ki az egyes kategóriák győztesei között.