Filmkészítés


Cinema total 3 – Eastern European Edition

2010. január 25.

A Collegium Hungaricum Berlin a Cinema Total Second Edition szakmai napjainak keretében a projektfinanszírozás- illetve fejlesztés egy új formátumát dolgozta ki Last-Minute Pitch néven.

2010-ben másodszorra kínálják fel a Last-Minute Pitchet, aminek elsődleges célja, hogy egy filmes szakértő segítségével producerek és projektek egymásra találjanak. Ezúttal tizenkét kiválasztott filmprojektnek adnak lehetőséget, hogy egy speciális, német és nemzetközi producerekből álló közönség előtt mutatkozzanak be. A nevezéseket a CT3 fókuszországaiból, azaz Magyarországról, Szlovákiából és Romániából várják.

Gödrös Katalin nemcsak a rendezvény szervezője és kurátora, hanem ún. matchmakerként is közreműködik a Last-Minute Pitch során, azaz felkínálja szakmai hálózatát, segíti a kapcsolatfelvételt és egyengeti a beválasztott projektek sorsát. A német producereket már előre tájkoztatja a projektekről, részletes információt és egy összesített mappát kapnak, aminek segítségével már felkészülten és konkrét célokkal jöhetnek a pitchre.

A projekteket bemutató producer és/vagy rendező 10 percet kap, hogy egy professzionális moderátor segítségével pitchelje az ötletét a potenciális koproducerek előtt. A pitch után lehetőség nyílik majd a személyesebb egyeztetésre, mélyebb beszélgetésre a CHB Film Café-ban, illetve a CHB elkülönített termeiben.

  • Jelentkezés: a kitöltött adatlapot Katalin Gödrös részére kell eljuttatni;
  • Jelentkezési határidő: 2010. január 25. (beérkezés napja);
  • Részvételi díj: 200 EUR;
  • Last-minute Pitch időpontja és helyszíne: 2010. február 17, 15:00, CHB.