Filmkészítés


Középiskolások filmjeit várják

2010. március 17.

Hatodik alkalommal rendezi meg a budapesti Káldor Miklós Kollégium az O.K. – Országos Középiskolai Filmszemlét, ahova középiskolás diákok által készített alkotásokat várnak. A nevezési határidő 2010. március 17. A nevezés ingyenes.

A 6. O.K. Filmszemle – 6. Országos Középiskolai Filmszemle mottója: „Játsszunk még!”, és április 16. és 18. között rendezik meg. A pályázat fővédnöke és a zsűri elnöke idén is Jancsó Miklós filmrendező, a zsűri tagjai pedig Balog Judit színésznő, Boldizsár András operatőr, Salamon András filmrendező és Sas István reklámfilmrendező.

Pályázni négy kategóriában lehet, melyek a következők: rövidfilm, dokumentumfilm, animációs film, reklámfilm. Az első díj kategóriánként 70 ezer forint. A „nagyzsűri” mellett pedig diákzsűri is értékeli a filmeket – az általuk kiadott különdíj is 70 ezer forint jutalommal jár.

A pályamunkák maximum 20 perces, magyar nyelvű filmalkotások lehetnek, amiket a következő formátumokban várnak: DV cam, mini DV, DVD (MPEG II.). CD-, DVD-lemezre adatként felmásolt .avi-, .wmv-fájlokat nem fogadnak el. Ezen megkötésekkel bármely magyarországi vagy határon túli középiskola tanulója jelentkezhet.

A beérkezett műveket a 2010. április 16-18. között megrendezendő szemlén mutatják be. A fesztivál alatt emellett workshopokat, szakmai beszélgetéseket is tartanak a résztvevők számára. A mustrára a belépés ingyenes, a szervezők minden pályázót és érdeklődőt szeretettel várnak.