Filmkészítés


BuSho Vivaz Spotverseny 2010

2010. június 10.

A BuSho rövidfilmfesztivál és a Sony Ericsson meghirdeti Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm fesztivál spot felhívását, amelynek célja, hogy a fesztivál 2010-es befutó- és reklámfilmjét az alkotók a Sony Ericsson Vivaz modelljével készítsék el.

A készülék 3.2 colos, 360×640 képpont felbontású, 16:9 képarányú érintőkijelzővel rendelkezik, HD minőségű 720p videórögzítésre képes.

A pályázók két tematikában küldhetik be terveiket június 10-ig, majd az előzsűri döntését követően 30 alkotónak 3 fordulóban lesz lehetősége, hogy megvalósítsa filmtervét a HD telefonnal. A filmeknek minimum 25, maximum 30 mp-eseknek kell lenniük. A három tagú zsűri dönt arról, hogy mely 15 spot lesz az idei fesztivál 15 versenyfilm blokkjának a felvezetője, illetve, hogy ki az a 3 alkotó, aki a verseny végén hazaviheti a készüléket.

A közönségszavazás online zajlik majd, és mind a 30 elkészült filmre lehet voksolni. A közönségszavazás nyertesének díja is egy Vivaz telefon. Egy alkotó maximum 3 filmtervvel nevezhet. A győztes filmek bemutatójával egybekötött hivatalos eredményhirdetés és díjkiosztó 2010. augusztus 31-én lesz a 6. Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál megnyitóján.

A két téma, amire várják az ötleteket a „Szünet után filmszüret” és a „Kérsz egy rövidet?”. Minden filmen szerepelnie kell az alábbi szövegnek narrációval vagy feliratban: Szünet után filmszüret és a Kérsz egy rövidet? 6. BuSho Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál 2010. szeptember 1-5. www.busho.hu.

A kiválasztott filmek ezen kívül felkerülnek a 2010-es Best of BuSho dvd-re. Részletes információ innen, nevezési lap pedig innen tölthető le.