Filmkészítés


Globális videóversenyt hirdet a Metro lapcsoport

2010. május 24.

A világ minden tájáról érkező videókat vár a Metro lapcsoport. Három kategória van, a tíz legjobb magyart előzsűri küldi tovább, a csúcson Jonas Åkerlund dönt majd. A tavaly harmadszor meghirdetett MGPC digitális fotópályázat után a Metro GlobalVideo Challenge (MGVC) névvel a nemzetközi lapcsoport hasonló elven működő video versenyt hirdet meg.

Az amatőr és profi videósoknak szóló megmérettetésre maximum kilencven másodperces videókkal, három témában lehet nevezni: „A városom”, „A barátaim és én” és „Kedvenc időtöltésem” kategóriákban. A videókat egy erre a célra létrehozott microsite-ra lehet feltölteni április 28. és május 24. között a www.metrovideochallenge.com weboldalra.

Az MGVC verseny első köre egy magyarországi forduló, ahol magyar szakmai zsűri és az olvasók döntenek a továbbjutókról. A magyar döntősök 150 000 Ft-os vásárlási utalványt nyerhetnek, a nemzetközi verseny győztesei pedig 2000 eurós utazást a Metro városok valamelyikébe. A tavalyi digitális fotópályázatra összesen 135 000 pályáztat érkezett be világszerte.

Az MGVC hazai fordulójába Pataki Ágnes, Hutlassa Tamás és Herendi Gábor választja ki azt a kategóriánként 10-10 legjobb alkotást, melyekre a Metropol-olvasók szavazhatnak a weboldalon. A szavazatok eredményéből kategórianyerteseket hirdetnek ki – kategóriánként egy személy – akik továbbjutnak a nemzetközi versenybe.

A nemzetközi zsűriben olyan ismert szakemberek döntenek majd, mint – a Madonna és Lady Gaga videoklipjeit is rendező – Jonas Åkerlund vagy Simon Bross, aki a legismertebb és legtöbbször díjazott rendező a latin-amerikai reklámvilágban. Globális győztest júniusban hirdet ki a Metro.