Forgatókönyvírás


Szerelmi Tízparancsolat – Forgatókönyvíró pályázat

2010. november 25.

Egy román-magyar koprodukcióban készülő film részforgatókönyveinek megírására a pécsi Dél-Dunántúli Filmalap és az aradi Ono Pictures pályázatot írt ki.

A forgatókönyvek témája megélt vagy elképzelt szerelmi történet a pécsi lakatfalhoz kapcsolódóan. A beérkezett pályaművek közül 5 magyar és 5 román forgatókönyvíró által írt kisfilmekből összálló filmprojekt koordinátora Ovidiu Darian forgatókönyvíró, rendező lesz (központi motívuma a pécsi Lakatfal, a történetek úgy, mint a lakatok a falon, külön, valamint együtt is egészet fognak alkotni.)

  • 1. FÁZIS: Küldj egy treatmentet (a történet összefoglalása, maximum 2 oldal), az önéletrajzodat, és egy fényképet magadról 2010. november 25-ig a scripts@ono.ro-ra.
  • 2. FÁZIS: A 10 győztes treatment kiválasztása (5 Aradról, 5 Pécsről). A pályázatok értékelésének szempontjai: eredetiség, megvalósíthatóság, érdekesség. A győztes pályázatok beküldőinek névsorát megtekinthetitek 2010. december 6-én a www.ono.ro weboldalon.
  • 3. FÁZIS: 2010 decemberének első felében a pályázatok győztesei egy 3 napos forgatókönyv-fejlesztő workshopon vesznek részt Pécsett (Magyarország), ahol tovább elemezhetik és fejleszthetik az elképzeléseiket. A szállás-, étkezési és utazási költségeket a producerek állják.
  • 4. FÁZIS: 2011 januárjában és februárjában mindegyik szerző megírja a forgatókönyveket. A forgatókönyvnek eredetinek kell lennie, Word-formátumban, Courier New 12-es betűnagysággal, maximális terjedelme 15-20 oldal. Az elkészült forgatókönyveket a következő emailcímre várják 2011. március 1-ig: scripts@ono.ro.
  • 5. FÁZIS: 2011 márciusában a pályázat 10 győztese részt vesz Aradon (Románia) egy 3 napos workshopon, amelyen a film konkrét megvalósításához kapnak tanácsokat.

Mindkét workshop munkanyelve angol.