Filmkészítés


Mindennapi.hu kisfilm pályázat

2011. szeptember 15.

A keresztény szellemiségű közéleti portál, a www.mindennapi.hu, illetve testvéroldala, a www.film.mindennapi.hu elkezdi filmprodukciós tevékenységét. Ennek egyik első lépéseként tematikus kisjátékfilm pályázatot hirdet.

A téma egy evangéliumi idézet. „Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!” (János evangéliuma 8:7)

A János evangéliuma 8. fejezetének szellemiségében, témakörében elsősorban mai vagy a közelmúltban játszódó, a magyar kultúrához köthető történeteket várnak, amelyek egyetemes üzenetükkel az evangéliumi szakasz üzenetéhez kapcsolódnak. Nem evangéliumi adaptációt várnak, hanem olyan történeteket, amelyeket ez az evangéliumi rész, ez az idézet inspirál. Az alkotóktól nem várnak el vallási, hitbeli elköteleződést. Antitézisek is megfogalmazhatóak. Csak kreatív, egyedi megoldásokat várnak.

Pályázni max. egyoldalas szinopszissal lehet.

Pályázathoz az pályázó rövid önéletrajzát, amennyiben van, filmográfiáját is kérnek csatolni. A pályázat nyertesével a mindennapi.hu szerződést köt, forgatókönyv megírására 100 ezer forintos honorárium fejében. A nyertes szerző forgatókönyvét megvalósíthatja a mindennapi.hu támogatásával. A film gyártója és forgalmazója a mindennapi.hu.

Amennyiben nem találják megfelelő minőségűnek a beérkezett pályaműveket, fenntartják a jogot, hogy ne hirdessenek nyertest.

Beadási határidő: 2011. szeptember 15.

A pályázatokat elektronikus úton az info@mindennapi.hu-ra várják.