Filmkészítés


Visegrádi kisfilmeket keres a Daazo

2012. március 23.

A négy visegrádi ország legjobb rövidfilmjeit keresi a Daazo.com rövidfilmes videómegosztó: a Visegrádi Alap támogatásával megvalósuló áprilisi turnén pályakezdő fiatal filmesek munkáit mutatják be. Krakkó, Prága, Pozsony és Budapest egy-egy estére vendégül látja a rövidfilmeket alkotóikkal együtt, a programot egy workshop is kiegészíti, és a végén az 1000 eurós fődíj is gazdára talál.

 Az Európai Unió MEDIA programja által támogatott Daazo.com videómegosztó a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával pályázatot hirdet a cseh Kino Praha, a szlovák OZ Publikum és a Krakkói Filmalap együttműködésével. A “Visegrad Shorts on Tour” utazó kisfilmfesztivál a visegrádi régió legjobb kisfilmjeit és alkotóit mutatja be – a rendezvény célja, hogy a négy ország fiatal filmesei kapcsolatba kerüljenek, megismerjék és segítsék egymás munkáját, és a filmjeik a közönséghez is eljussanak- offline és online formában egyaránt.

A “Visegrad Shorts on Tour” 2012. április 12-én indul Krakkóban, Prágában április 14-én vetítenek majd, Pozsonyba április 15-én érnek a kisfilmek, végül az esemény április 17-én Budapesten fejeződik be. Hat kiválasztott rendező utazik majd a filmekkel együtt, hogy bemutassa alkotását az egyes országokban: a budapesti zárórendezvényen a közönségdíj mellett az 1000 eurós Visegrad Shortfilm Award fődíj is gazdára talál. A kisfilmek a vetítéssorozat után felkerülnek a Daazo.com oldalára is, ahol az online közösség is kiválaszhatja a kedvencét.

A pályázat jelentkezési határideje: 2012. március 23.