Filmkészítés


VideoSikoly – pályázat határon túli diákoknak

2013. november 30.

Az MTVA Kós Károly Kollégiuma (KKK) és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) pályázatot hirdet a jelenlegi határokon kívül élő 13-19 éves diákok számára 4-7 perces videó-kisfilmek elkészítésére.

VideoSikoly – pályázat határon túli diákoknak

A Médiaszolgáltatás-támogató  és Vagyonkezelő Alap (MTVA) Kós Károly Kollégiuma (KKK) és a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) pályázatot hirdet a határokon túli 13-19 éves diákok számára olyan 4-7 perces videofilmek készítésére, amelyek veszélyben lévő népi épített műemlékeket (házak, magtárak, górék, hidak, egyedi kapuk, régi útszéli keresztek, haranglábak, szobrok, stb.) dokumentálnak.
 
A pályázattal a kiírók veszendőben lévő, rejtett értékekre szeretnék ráirányítani a figyelmet, ezért nem csak védett műemlékekről várunk videofilmeket. Értékelési szempont lesz a kisfilm szakmai színvonala, egyedisége, dokumentatív hitele, és a zsűri kedvezően fogja értékelni, ha a filmben a műemlékhez kapcsolódóan emberi sorsok is feltárulnak, továbbá, ha javaslatok születnek a műemlék megmentésének módjára is. 
 
A legjobbnak ítélt pályamunkákat 100 és 300 EUR közötti díjazásban részesíti a zsűri, valamint bemutatja a pályázatot kiíró szervezetek honlapjain és a közmédia műsoraiban. 
 
A jelentkezés postázási határideje: 2013. november 30.

További részletek: itt.