Filmkészítés


Készíts rövid horrorfilmet, amit világszerte bemutatnak!

2014. február 28.

A kanadai Whizbang Films és Storyteller Pictures nemzetközi horrorfilmpályázatot hirdet. Max. 2 perc terjedelmű, rémületkeltő és izgalmas videókat keresnek, amelyek a piros vagy vörös színhez kapcsolódnak.

„Piros, mint a vér; piros, mint a pokol tüze; piros, mint a vak szenvedély; vörös, mint a hold Halloween éjjelén … A beküldött munka lehet bármi – egy nem létező film trailere, egy jelenet egy forgatókönyvből, amin éppen dolgozol, vagy egy önálló kisjátékfilm – mindaddig, amíg valamilyen szinten kapcsolódik a témához. Képzeleted az egyetlen határ!” – áll a felhívásban.

A pályázat határideje 2014. február 28. A nyertes pályamunkát a Hellions című nagyjátékfilmmel együtt mutatják majd be, rendezője részt vehet a film világpremierjén, továbbá a rövidfilm rákerül a nagyjátékfilmet tartalmazó DVD-re és Blurayre is.

A verseny két fordulós. Első körben közönségszavazás nyomán alakul ki egy rangsor, amelynek a legjobbjai közül szakmai zsűri választja ki a nyertes alkotást. A horrorfilmes zsűri tagjai: Bruce McDonald, a Hellions rendezője (Pontypool, Hard Core Logo), Rodrigo Gudiño rendező (The Last Will and Testament of Rosalind Leigh), a Rue Morgue című horror magazin alapítója és kiadója, Jason Eisener rendező (Hobo With A Shotgun, The ABCs Of Death, V/H/S/2), aki maga is hasonló versennyel kezdte filmes karrierjét (Hobo with a Shotgun kisfilm változata megnyerte a Quentin Tarantino és Robert Rodriguez által rendezett Grindhouse trailer-pályázatot).

További részletek az egészestés film honlapján találhatók, illetve magyar vagy angol nyelven Paul Lenart producertől kérhetők.