Forgatókönyvbörze


III. Magyar Forgatókönyv Börze

2014. szeptember 18.

A Magyar Nemzeti Filmalap a korábbi évek hagyományait felélesztve egészestés játékfilm treatment pályázatot hirdet a magyar filmszakma aktív alkotói és pályakezdő tehetségei számára.

A pályázatra olyan filmterveket várnak, amelyekkel alkotójuk eddig nem pályázott a Magyar Nemzeti Filmalaphoz. A pályázat elbírálása során előnyben részesülnek azok az igényes, klasszikus műfajú (vígjáték, thriller, romantikus stb.) filmtervek, amelyek magukban hordozzák egy emlékezetes mozisiker lehetőségét.

A Magyar Nemzeti Filmalap által felkért zsűri azokat a filmterveket fogja díjazni, amelyek közönségbarát, szórakoztató igénnyel készültek, de mégis átélhető és érvényes üzenettel szólítják meg a nézőt.

A kiválasztott 6 treatment alkotói október 16-án, a Magyar Filmhét hivatalos programjában szereplő III. Magyar Forgatókönyv Börzén prezentálhatják ötletüket a magyar filmszakmának, rendezőknek és producereknek. A kiválasztott projektek alkotói az eseményt megelőző héten prezentációs felkészítésben részesülnek.

A pályázatra legalább 5, de legfeljebb 10 oldalas filmtervekkel lehet jelentkezni, amelyek érzékletesen kifejtik a filmterv koncepcióját, bemutatják a történet főbb szereplőit, részletesen felvázolják cselekményt és annak fontos fordulatait. (Kidolgozott jelenetet és dialógrészletet nem várunk.)

A pályázat ingyenes. Egy alkotó legfeljebb 2 treatmenttel pályázhat.

A jelentkezési határidő 2014. szeptember 18-a. A pályaműveket elektronikus úton a borze@filmalap.hu címre kell elküldeni. A pitchfórum részvételre kiválasztott 6 filmterv listáját 2014. október 5-én teszik közzé a szervezők.

A pitch fórumon a Magyar Nemzeti Filmalap által felkért zsűri kiválasztja a három legígéretesebb treatmentet. A nyertes filmtervek alkotói lehetőséget kapnak arra, hogy forgatókönyvüket a Magyar Nemzeti Filmalap pályázati rendszerében és támogatásával dolgozzák ki.

A zsűri tagjai:
Divinyi Réka forgatókönyvíró, a Magyar Nemzeti Filmalap forgatókönyv fejlesztési igazgatója
Taschler Andrea producer
Zomborácz Virág rendező, forgatókönyvíró