Forgatókönyvírás


Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál – pitch fórum

2015. július 31.

A Budapesti Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) csapata filmterveket vár workshopjába és pitch fórumába. Szeptember 23. és 27. között, az Uránia moziban rendezik meg a második BIDF-et, a szakmai programban most először tartanak pitch fórumot. A nevezéseket 2015. július 31-ig várják a szervezők, a jelentkezés ingyenes.

A BIDF szakmai programjába beválasztott filmtervek részt vehetnek egy három napos ingyenes nemzetközi pitching workshopon,  melyet a European Documentary Network együttműködésében, neves hazai és nemzetközi tutorokkal (például Paul Pauwels, az EDN igazgatója) szerveznek. A szervezők olyan kreatív, szerzői, mozi- vagy tévéforgalmazásra szánt filmterveket keresnek, amelyek a fejlesztés stádiumában vannak, és alkalmasak a nemzetközi piacon való megjelenésre.

A pitching fórum kíváló lehetőséget kínál arra, hogy komoly nemzetközi szakemberekből (Producerek, Commissioning editorok, Distributorok, Alapok képviselői, stb.) álló panel előtt mutatkozhassanak be a filmtervek és alkotóik.

Néhányan a résztvevők közül: Robert Zuber –  HRT, Nenad Puhovski – ZagrebDox, Peter Jäger – Autlook, Thierry Detaille, distributor – visible film, Heino Deckert vagy Daniel Saltzwedel, producer, distributor – majade, Mitteldeutsche Rundfunk, MDR, HBO Europe, Mike Lerner, producer – Roast Beef Production, London, Raplh Wieser – Mischief Film, IDF, Czech TV.

Díjak:

  • További válogatás nélküli részvétel: East Doc Platform
  • További válogatás nélküli részvétel: ZagrebDox-PRO
  • Ingyenes akkredikátció, valamint 4 éjszaka szállás a Dok Leipzig fesztiválra, valamint megfigyelőként részvételi lehetőség a Co-Production Meetingen
  • Egyéb díjak, pénzdíj

Nevezés emailben: meggyes.krisztina@bidf.hu e-mail címre.
A tárgyban kérjük feltüntetni: PITCHING

Nevezési határidő: július 31.

A nevezéshez szükséges:
– angol nyelvű szinposzis vagy treatment
– költségvetés terv és/ vagy finanszírozási terv
– trailer vagy teaser videó anyag