Filmkészítés


Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő filmtervpályázata

2017. május 01.

A Filmterv pályázat a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál Gödöllő filmszakmai programjain belül a 2017 évben indított mentor program keretében került kiírásra. A programot az Emberi Erőforrások Minisztériuma Támogatja.

A szervezők max. 750 szavas szövegek formájában kidolgozott ötletek, illetve egy-egy pár perces (rövid, de frappáns) kampányvideót beküldését várják, arról hogy miért az illető pályázó filmje lesz a legjobb fiatal alkotói film 2018-ban. A szinopszis kell tartalmazza a filmterv koncepciójának érzékletes kifejtését, be kell mutatassa a történet főbb szereplőit, illetve részletesen fel kell vázolja a cselekményt és annak fontos fordulatait. Az internetes videó legalább 2, de max. 10 perces kell legyen, stílusi megkötés nincs, lényege, hogy bemutatja a filmterv témáját, önmagát, céljait, eddigi eredményeit.

A szervezők kérik a pályázókat, hogy mellékeljenek referenciákat, bemutató anyagokat eddigi filmjeiről, terveiről. Természetesen nem kizáró ok, ha ezekkel nem rendelkezik.

A pályázatra kiemelten olyan filmterveket várnak, amelyekkel alkotójuk eddig nem pályázott más magyarországi vagy külföldi szervezethez (ugyanakkor nem kizáró ok, ha előzetes pályázaton már részt vett).

Pályázhat minden 30. életévét még be nem töltött (a pályázat beadásáig) hazai és külhoni magyar alkotó!

A pályázat elbírálása során előnyben részesülnek azok a filmtervek, amelyek illeszkednek a Nemzetközi Természetfilm Fesztivál szekcióihoz (Nemzetközi és Kárpát-medencei Filmszemlék). A Nemzetközi Természetfilm Fesztivál által felkért zsűri azokat a filmterveket fogja díjazni, amelyek közönségbarát, szórakoztató igénnyel készültek, de mégis átélhető és érvényes üzenettel szólítják meg a nézőt.

A kiválasztás két körben zajlik: a zsűri a beküldött filmtervekből kiválasztja az általa legjobbnak ítélteket és azokat a fesztivál idejére meghívja egy prezentációra, ahol az alkotók a filmterveket be tudják mutatni az erre az alkalomra invitált rendezőknek és producereknek. A nyertes (nyertesek) a Fesztivál Gáláján kerülnek kihirdetésre.

A pályázat ingyenes. Egy alkotó legfeljebb 2 filmtervvel pályázhat.

Jelentkezési határidő: 2017. május 1.

A személyes prezentációra kiválasztott filmterv alkotóinak listáját 2017. május 15-ig teszik közzé a szervezők.

A Filmterv Pályázat díja 1 millió forint, amit a nyertes a filmterv továbbfejlesztésére, újabb pályázatokra stb. költhet el. A nyertes a díj felhasználásának lehetőségét a szakmai mentorok segítségével alakítja ki, amit a fesztivál menedzsmentje elfogad és azokra az 1 millió forintos keretet biztosítja.

A pályaműveket elektronikus úton a www.godollofilmfest.com oldalon 2017. február 15. után megnyíló oldalra kell feltölteni.

Kérdéseket az info@godollofilmfest.com címre küldhetik.