Filmkészítés


16. Filmtett Workshop – a rendező- és az animációs csoport pályázata

2017. március 19.

A Filmtett Egyesület filmes alkotótábora a hagyományokhoz híven csoportos szerkezetű, most a forgatókönyvíró-rendező és az animációs csoport számára hirdetünk pályázatot.

Idén július 17. és 28. között visszatérünk a tavalyi helyszínre, a Sepsiszentgyörgy melletti Árkosra.

A tábor újdonsága az, hogy nemcsak a rendező-, hanem az animációs csoport tagjai számára is szervezünk egy bónuszképzést, ezúttal Budaörsön, május 4. és 7. között. A cél forgatókönyvírói ismeretek szerzése vagy kiegészítése, a beküldött forgatókönyvek csiszolása, továbbfejlesztése, a témának megfelelő animációs technikák megtalálása, animációs gyakorlatok, illetve a pályamunkák táborban kivitelezhetővé alakítása. Ebben segítségükre lesz Maruszki Balázs forgatókönyvíró, dramaturg, a Magyar Nemzeti Filmalap forgatókönyv-fejlesztő csapatának tagja, Kerékgyártó Yvonne forgatókönyvíró, filmrendező, a filmalap Inkubátor Programjának egyik mentora, illetve Patrovits Tamás animációsfilm-rendező, tanár, a Primanima fesztiváligazgatója.

Eredeti, fiatalos forgatókönyveket várunk, műfaji megkötés nélkül. Mindkét csoport esetén követelmény, hogy valamilyen formában (a szó szoros vagy átvitt értelmében) jelenjen meg a forgatókönyvekben a leltár motívuma, illetve idén kötelező helyszín egy park.

A nyári tábor forgatókönyvíró-rendező csoportját Pálfi György filmrendező, az animációs csoportot Bertóti Attila és Vezsenyi Tamás animációs rendezők vezetik.

A Filmtett Workshop többi alkotócsoportjának a pályázati kiírása márciusban várható. Ha egy pályázó nem került be jelen kiírás nyertesei közé, teljes jogú pályázóként indulhat az operatőr, vágó, hangmérnök, színész stb. csoportok versenyében.