Filmkészítés


MEDIAWAVE – pályázat fiatal magyar és határon túli magyar filmesek számára

2017. április 20.

A 27. TARTÓSHULLÁM – MEDIAWAVE Együttlét pályázatot hirdet fiatal magyar és határon túli magyar filmesek számára.

Pályázni lehet rövidfilmek (kisjáték, kísérleti és dokumentumfilm) leírásával, szinopszissal, treatmenttel. A pályázati anyag lehetőség szerint ne haladja meg az öt oldalt, és tartalmazza a megvalósítás technikai igényeit.

A Mediawave idei hívószava a megÚJULÁS / reFORMÁCIÓ, a versenybe nevezett filmek és az egyéb programok e témakörbe tartozó események mentén zajlanak. A szervezők kérik a pályázókat, hogy vegyék figyelembe ajánlott témaként a tágan értelmezhető reformáció tematikát.

A pályázatra beérkező anyagok közül egy előzsűri javaslata alapján a fesztivál ideje alatt, április 27. és május 1. között a komáromi Monostori Erődben tartott szakmai program keretében lesz lehetősége öt pályázónak, hogy részletesen ismertesse tervét. A beszélgetésen jelen lesznek aa Magyar Nemzeti Filmalap és a Magyar Media Mecenatúra munkatársai is.

A pályázatok beküldői tervük megvalósíthatósága érdekében részt vehetnek a Mediawave nyári táborának filmes workshopján, amelynek helyszíne Somogyfajsz, időpontja 2017. július 15–22. (www.passportcontrol.eu). Továbbá a pályáztatók lehetőséget kínálnak produceri közreműködéssel a Magyar Média Mecenatúra pályázatain való részvételre is.

A pályázatokat az alábbi email címre várják a szervezők, szükség szerint képes, vagy mozgóképes kiegészítésekkel: viol@mediawave.hu.