Filmkészítés


Az én reformációm – telefonos kisfilm-pályázat

2017. július 14.

A Reformáció Emlékbizottság telefonos kisfilm-pályázatot hirdet, Az én reformációm címmel.

A reformáció 500 éves jubileuma alkalmából a kisfilm-pályázat keretén belül a szervezők arra buzdítják a jelentkezőket, hogy mobiltelefonjuk segítségével mutassák be reformációval kapcsolatos személyes meggyőződésüket, kreatív filmes ötleteiket. A nyertes pályázók értékes díjazásban részesülnek.

Kortól és iskolai végzettségtől függetlenül bárki jelentkezhet. A résztvevők kreativitásukat segítségül hívva rövid, (max. 3 perces) mobiltelefonnal, illetve digitális fényképezőgéppel készített kisfilmeken keresztül kell bemutassák, hogy számukra milyen személyes érzések, élmények és meggyőződések kapcsolódnak a reformációhoz mindennapjaikban.

A pályázatra két kategóriában lehet nevezni:

  • Reformáció klip – ez egy könnyedebb, elsősorban hangulatok, érzések átadására fókuszáló filmes műfaj
  • Útifilm, azaz road movie – az alkotó elutazik a reformáció egyik emlékhelyére és az úton szerzett tapasztalatait, érzéseit adja át a filmen keresztül.

A nyeremények kategóriánként a következők: mindkét nyertes 100 000–100 000 Ft-ot, a második helyezettek kategóriánként 30 000–30 000 Ft-ot, a harmadik helyezettek pedig 20.000-20.000 Ft-ot kapnak. A pénzdíjazáson felül pedig minden helyezett filmjét bemutatják a bizottság web- és Facebook oldalán, illetve a releváns szakmai médiumokban.

A beérkezett pályamunkákat 4 fős szakmai zsűri értékeli:

  • Pozsgai Zsolt, filmrendező
  • Csizmazia Gábor, filmkritikus
  • Hirsch Tibor, az ELTE Filmtudományi Tanszék docense
  • Dr. Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa

A filmeket a palyazat@reformacio2017.hu e-mail címre  várják 2017.07.14-éig.