Forgatókönyvírás


A KB8 Film Production rövidfilm- és forgatókönyv-pályázata

2018. február 10.

A KB8 Film Production rövidfilm- és forgatókönyv-pályázatot hirdet, amelyre nevezni 3 percet nem meghaladó önálló, saját filmmel vagy önálló, saját 3 perces időtartamú forgatókönyvvel lehet. Műfaji megkötés nincs.

A nevező csak a film rendezője vagy forgatókönyv írója lehet, magánszemély. Több filmmel is lehet nevezni, ez esetben külön nevezési lap kísérje minden pályaművet. A nem magyar nyelvű filmek esetén a filmet feliratozni kell. Nevezési díj nincs.

A nevezés menete

Pályamunka feltöltése:

  • rövidfilmes pályázat: a pályamunkát fel kell tölteni valamelyik videómegosztó oldalra (YouTube, Vimeo stb.) nem nyilvános, titkos beállítással (Youtube-on nem listázott, Vimeon jelszóval védett).
  • forgatókönyves pályázat: a pályamunkát a regisztrációs felületen kell feltölteni .pdf formátumban. Amennyiben a pályázó fotóval szeretné illusztrálni a forgatókönyvet, azt a feltöltött dokumentumban kell elhelyezni illusztrációként (max. 5 db. kép, egyenként max. 5 MB méretben). Az illusztráció nem kötelező.

Regisztráció

A kiíró honlapján elérhető regisztrációs felület kitöltésével, a pályamunka elérési linkjével és a nevezési szabályzat elfogadásával lehet regisztrálni.

Az öttagú szakmai zsűri különböző művészeti területen szerzett tapasztalatok alapján választja ki a legizgalmasabb rövidfilmeket és forgatókönyveket. A zsűri tagjait a pályázat meghirdetése alatt a kiíró honlapján és Facebook-oldalán mutatják be.

25 rövidfilm és 25 forgatókönyv kerül a pályázat döntőjébe. Mindkét kategóriában e-mailben értesítik a döntős alkotások szerzőit.

Az elődöntőbe került alkotások közül kategóriánként hármat pénzdíjjal jutalmaznak, rövidfilm kategóriában közönségdíjat is átadnak.

A döntőbe került rövidfilmeket feltöltik a KB8 Facebook-oldalára, és közönségszavazást indítanak. A közönségdíjat azon alkotás nyeri el, amelyre a legtöbb reakció (lájk) érkezik.

Eredményhirdetés 2018. március 15-én.

Díjazás rövidfilm kategóriában:

  • 1. helyezett – 300 000 Ft
  • 2. helyezett – 200 000 Ft
  • 3. helyezett – 100 000 Ft
  • közönségdíj értékes tárgyi nyereménnyel 

Díjazás forgatókönyv kategóriában

  • helyezett – 300 000 Ft 
  • helyezett – 200 000 Ft
  • helyezett – 100 000 Ft 

A jelentkező a pályamunka beküldésével hozzájárul ahhoz, hogy az általa megadott személyes adatokat a KB8 Film Production adatbázis létrehozása, hírlevelek küldése, továbbítása, valamint későbbi pályázatokkal kapcsolatos tájékoztatás céljából kezelje, tárolja. Tudomásul veszi, hogy az KB8 Film Production a megadott személyes adatait csak az adatkezelés céljával összhangban és szükséges mértékben kezeli, azokat harmadik személy részére nem továbbítja.

A regisztrációval a jelentkező hozzájárul, hogy pályaművét a pályázattal kapcsolatos megjelenésekhez felhasználják.