Filmkészítés


Az Alexandre Trauner ART/FILM Fesztivál pályázata szignálfilm elkészítésére

2018. augusztus 01.

Az Alexandre Trauner ART/FILM Fesztivál pályázatot hirdet a fesztivál szignálfilmjének elkészítésére. A résztvevők köre:

Bármely magyarországi, filmes képzésben résztvevő főiskolai vagy egyetemi hallgató. Egy pályázó legfeljebb két alkotással nevezhet. Több hallgatóból álló csoportok alkotásait is várják.

  • Tartalmi szempontok:

Illeszkedjen a rendezvény jellegéhez (lásd).

Szerepeljen benne a következő szöveg: Alexandre Trauner ART/FILM Fesztivál, Szolnok 2018. október 16-21 Megjelenítendő szponzorok:  MTVA, EMMI, NKA,  MMA, NMHH, Szolnok Megyei Jogú Város.

  • Technikai jellemzők:

1920×1080 pixel, 25 fps, sztereó hang, 25-30 másodperc hosszúság.

  • A pályamunkák benyújtásának határideje és módja:

A filmeket CD vagy DVD lemezen, 3 példányban, a kitöltött jelentkezési lapot mellékelve legkésőbb 2018. augusztus 1-ig a következő címre kérik beküldeni: Tisza Mozi, 5000 Szolnok, Templom út 4. A borítékon fel kell tüntetni: szignálfilm pályázat előválogatás, értékelés.

A beérkezett alkotásokból szakmai zsűri választja ki azokat az alkotásokat, amelyet a fesztivált megelőző időszakban, több tévécsatorna is műsorára tűz. A legjobbnak ítélt pályaművek díjazásban részesülnek. Minden beküldött film levetítésre kerül a fesztiválon, nevezett filmenként egy, díjazott filmenként négy alkotót a szervezők vendégül látnak a rendezvény ideje alatt. A többi pályázó hallgató kedvezményes áron vehet részt a fesztiválon.

Bővebben: www.festival.tiszamozi.hu