Forgatókönyvírás


Film – Szabadság – 56

2008. október 28.

Egyetemistásoknak és középiskolásoknak írt ki pályázatot 56-os filmtémában a Miniszterelnöki Hivatal és a Magyar Televízió.

A forgatókönyvíró- és ötletpályázaton harminc évnél fiatalabb diákok vehetnek részt. A legjobb terveket megvalósítják.

Olyan nyolcperces filmetűd-terveket vagy legfeljebb háromoldalas ötleteket várnak a pályázóktól, amik az 1956-os forradalomról, annak fiataljairól szólnak, 1956-ban vagy a jelenben, egy helyszínen játszódnak. A beérkező pályázatokat szakmai zsűri bírálja el, melynek elnökei Bereményi Géza és Pálfi György filmrendezők, tagjai Rainer M. János, az 1956-os Intézet igazgatója, Gryllus Dorka színművész, Seres Tamás, a Magyar Televízió rendezője és Meskó Zsolt producer. A zsűri hat pályaművet díjaz, a győztes alkotásokból film készül, amelyet a Magyar Televízió m1 csatornája 2009. október 23-án 20 órától bemutat.

A pályázaton részt vehet minden magyarországi vagy határon túli magyar közép- vagy felsőfokú oktatási intézményben tanulmányokat folytató, 30. életévét be nem töltött diák, aki forgatókönyvét (max. 8 perc) vagy filmötlete leírását (max. 3 A4-es oldal) 2008. október 28-ig eljuttatja a 1054 Budapest, Szabadság tér 17. postai, vagy a filmszabadsag56@mtv.hu e-mail címre.

A pályázati adatlap letölthető a www.magyarorszag.hu/filmszabadsag56, illetve a www.mtv.hu honlapokról.