A Magyar Speciális Független Filmszemle pályázata

2019. szeptember 20.

A Magyar Speciális Mozgókép Egyesület a Magyar Speciális Művészeti Műhely Egyesülettel együttműködésben filmes pályázatot hirdet magyarországi és határon túli alkotók számára.

A pályázatnak kettős célja van: egyrészt megnyilvánulási és megmérettetési lehetőséget kíván adni azon fogyatékossággal élő és pszichiátriai beteg, alkotó szándékú személyek számára, akik mozgóképben kívánnak valós vagy fiktív történeteket létrehozni, műveiket mindenki számára megmutatni, hogy ezzel saját világukba betekintést nyújthassanak. Másrészt minden olyan alkotót várnak a szervezők, akiknek van olyan filmes alkotásuk, amely a fent említett személyekről, vagy velük kapcsolatos dolgokról szól, tehát a film nyelvén beszél a fogyatékosságról, és ennek kontextusairól.

Pályázhatnak:

  • fogyatékossággal élő emberek (intellektuális képességzavarral küzdők, pszichiátriai- és szenvedélybeteg alkotók)
  • autizmussal élő alkotók
  • szociális ágazatban dolgozók és érintettek
  • független filmesek, televíziós szakemberek, diákok és mindenki, aki filmjében a fogyatékosság témáját érinti

A pályázat tartalma: téma és idő megkötése nélkül lehet nevezni bármilyen filmmel, pl.: fikciós filmek, játékfilmek, dokumentum- és portréfilmek, animációs filmek, módszertani és PR-filmek. A nevezett filmeknél egyetlen megkötés, hogy az alkotások valamilyen módon kapcsolódjanak a sérült emberek világához. A pályaműveket három kategóriába fogadják: speciális filmes kategóriába, parafilmes kategóriába és a független-, professzionálisfilmes kategóriába.

Pályázni online módon az entry@msmke.net címen lehet. 

Az 5. Magyar Speciális Független Filmszemle 2019. november. 19-20-án kerül megrendezésre, Budapesten.

Nevezési határidő: 2019. szeptember 20., a részletek fesztivál honlapján olvashatóak.