A Bánkitó Fesztivál és a Malter Vándor Filmfesztivál versenyfelhívása

2019. március 15.

 

A Bánkitó Fesztivál és a Malter Vándor Filmfesztivál  idén is közös filmversenyt hirdet, Társadalmi buborékok – alternatív valóságok témakörben . A szervezők olyan rövid, maximum fél órás mozgóképes alkotásokat várnak, amelyek felhívják a figyelmet a társadalmi megosztottságra, az igazságok természetére, bevezetnek vagy éppen kitekintenek egy‑egy közegből. Műfaji megkötés nincs, a filmek mozoghatnak az animáció-, a dokumentum-, játék- és kísérleti filmek kategóriák között. 

Mindegyik beválogatott film lejátszásra kerül a Bánkitó Fesztiválon, a legjobb filmeket pedig a két fesztivál közös szakmai zsűrije jutalmazza.

A pályázatra 2017. január 1. után készült alkotásokkal lehet nevezni.

A kisfilmek mellé érdemes angol feliratot is csatolni, így az esetleges külföldi fesztiválozók is könnyebben élvezhetik a vetítéseket

 

Nevezni a dcfilm.blog.hu oldal,  a Bánkitó nevezés menüpotban található nevezési lap kitöltésével lehet, melyet a filmmel együtt (zárt online link vagy egy előzetes kópia formájában) a malterblog@gmail.com email címre kell elküldeni. Az angol felirat nem kötelező, ám a külföldi nézőkre való tekintettel ajánlott. Nevezési díj nincs.