Forgatókönyvírás


A Firgun Zsidó Kulturális Alapítvány forgatókönyv-pályázata

2021. november 15.

A pályázat célja, hogy olyan új filmek szülessenek, amelyekben központi motívum a zsidó vallás, élet, szokások megjelenése, azok működtetése, megtartása, vagy az emiatt keletkező konfliktus, a 20–21. századi Magyarországon.

A pályáztatás három fordulóban zajlik. Az első fordulóban a filmterv szinopszisát kell beadni; a második fordulóban a film jelenetsorra bontott szinopszisát és két kidolgozott jelenetet; a harmadik fordulóban pedig a teljes forgatókönyvet. A második és harmadik forduló már meghívásos formában zajlik, azaz a pályázat második és harmadik fordulójában is csak kizárólag azok a pályázók vehetnek részt, akiket a kiíró az első, illetve a második fordulóban kiválasztott.

A két forduló között max. 30 nap telik el.

A kiíró a pályázókkal e-mail formájában kommunikál.

A pályázatok elbírálására független, a szakma jeles képviselőiből álló zsűri közreműködésével kerül sor. A pályázati fordulók elbírálása a benyújtási határidőt követő 30 napon belül megtörténik. A döntésről a pályázó a döntést követő 15 napon belül értesítést kap. A pályázat eredményét a kiíró a Firgun Zsidó Kulturális Alapítvány honlapján teszi közé. A döntés ellen jogorvoslatnak helye nincsen.

A bírálóbizottság tagjai: Groó Diána, Gárdos Péter, Geszti Péter.

A pályázat díjai:

  1. helyezett: 1 500 000 Ft
  2. helyezett: 1 000 000 Ft
  3. helyezett: 800 000 Ft