Filmkészítés


Történelmi dokumentumfilm pályázat

2020. május 21.

A Nemzeti Filmintézet (NFI) történelmi dokumentumfilm pályázatot írt ki, a televíziós bemutatásra készülő filmtervekkel április 27-től jelentkezhetnek az alkotók. Az NFI elsődleges célja a koronavírus miatt kialakult helyzetben az, hogy folyamatos támogatási tevékenysége révén minél több munkalehetőséget biztosítson a filmiparban dolgozóknak.

Az NFI a korábbi pályázati rendszer (Mecenatúra Program) alapjaira építve írta ki az archív tartalmak újra felhasználásával, televíziós bemutatásra készülő, történelmi vagy sporttörténeti eseményeket, személyeket, helyszíneket és évfordulókat feldolgozó történelmi dokumentumfilm pályázatot.  

A Nemzeti Filmintézet online televíziós pályázati felületén április 27-től május 21-ig lehet jelentkezni a legalább 42 perc hosszúságú filmtervek szinopszisaival. A pályázati eljárás végén a Televíziós Döntőbizottság szavaz a támogatásokról. A történelmi dokumentumfilmekre idén összesen 200 millió forint támogatási keret áll rendelkezésre, filmtervenként maximum 40 millió forint gyártási támogatásra lehet pályázni.  

A teljes pályázati kiírások elérhetők az NFI honlapján.