Deák-Sárosi László Parajdon (Erdélyben) született 1969. október 18-án. Tanulmányait Temesváron, Luxemburgban és Budapesten végezte; a filmelmélet és filmtörténet-magyar szakot az ELTE BTK-n, 2007-ben. Irodalmi és zenei tárgyú publikációi (versek, elbeszélések, tanulmányok) 1989 óta jelennek meg különböző lapokban a Kárpát-medencében. Van három önálló verseskötete, két zeneelméleti könyve és egy klasszikusgitár-szólóalbuma. 2004-ben első díjat nyert a Filmkultúra kritikaíró pályázatán, azóta publikál kritikákat, tanulmányokat és esszéket. Az ELTE-n kétszer nyert el köztársasági ösztöndíjat, ötször tudományos ösztöndíjat; többször adott elő konferenciákon filmes és szemiotikai témakörökben.

Deák Sárosi László írásai
(3)

„A föl-föl­do­bott kő” – Incze Ág­nes: Ran­de­vú

A kisebb balesetet szenvedett Norbitól a kolontos, hajléktalan nő elcsen néhány tárgyat, köztük az útlevelét. Rózsika a sánta lovagtól pár falatot tulajdonít el, ő pedig Rózsikát üti le, rabolja ki. Norbi, a vagány motoros gyerek egy egész nap keresi birkatürelemmel az útlevelét három furcsa nő társaságában. Miután meglelik a sánta lovagot, ő a számára legtermészetesebbnek tűnő módon egy ötezresért visszavásárolja tőle az útlevelét. Az pedig idéz neki Ady Föl-földobott kőjéből, de hiába.

2006. október 15.

Csúcsfejek – Kapitány Iván: Kútfejek

Az Üvegtigris rendezője új (akció)vígjátékkal rukkolt elő, melyben erősen épít a csúcsfejek bestiáriumára: kedvelt karakterszínészekre és új arcokra. A főbb szerepeket Kaszás Attila, Gesztesi Károly, Dörner György, Ullmann Mónika, Kálloy Molnár Péter, Selmeczi Roland játssza, de feltűnik a filmben Szilágyi István és Vágó István is.

2006. április 20.